11 April Grand Prix, Plivko i Masters

Povodom 36 godina rada, Plivački klub 11 April organizovao je praktično festival plivanja od 15-17.04.2016. godine. U nepuna tri dana ambicjozni domaćin priredio je praktično tri takmičenja, prvi put takmičenje „April Masters 2016“, „Plivko 2016“ za najmlađe takmičenje i „11 April Grand Prix“, kvalifikaciono takmičenje za Olimpijske igre Rio 2016.

Na ovim takmičenjima učestvovalo je skoro nazapamćenih 993 takmičara iz cele Srbije. Pored sjajnih takmičara iz Srbije, na ”11.april Grand Prix”, nastupili su i takmičari iz Grčke, Italije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Turske i Libana.

Zvezda takmičenja je bila Anja Crevar jedna od najboljih juniorki sveta, koja je oborila Apsolutni rekord Srbije, kao i rekord Srbije za devojke do 16 godina u disciplini 800m slobodno sa postignutim vremenom 8.46.94, što je ujedno i B Olimpijska norma.

Na ovako velikom plivačkom takmičenju sudije je predvodio jedan od najboljih FINA sudija Srbije Goran Zebić, kome su pomagale FINA sudije Branislav Žišković, Aleksandra Đokić i FINA starter Saša Matić.

Pored navedenih, sudijski žiri su činili:

  • Nemanja Žišković,
  • Nedeljko Duduković,
  • Ostoja Kalaba,
  • Katarina Živković
  • Milica Okičić (pomoćnik startera).

Iskrene čestitke sudijama na sjano obavljenom poslu.