Izabrana nova predsednica Plivačkog saveza Srbije

Snežana Žugić predsednica Plivačkog saveza Srbije

Za novu predsednicu Plivačkog saveza Srbije, izabrana je Snežana Žugić koja je na tom mestu nasledila Borisa Drobca koji je obavljao funkciju predsednika Plivačkog saveza Srbije nešto više od 8 godina, u dva uzastopna mandata od 2015. godine. Izborna skupština Plivačkog saveza Srbje održana je 31.01.2024. godine u hotelu Hilton u Beogradu, na kojoj je Snežana Žugić dobila apsolutnu podršku članica PSS, uz samo jedan uzdržan glas.

Boris Drobac i Snežana Žugić

Snežana Žugić je sportski sudija za skokove u vodu, u Savezu za skokove u vodu Srbije obavljala je funkciju generalnog sekretara. Takođe obavljala je dužnost pomoćnice ministra za omladinu i sport u kabinetu Vanje Udovičića, članica je Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije, a bila je i član Tehničkog komiteta COMENa. Završila je Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu.

Snežana Žugić

Ovom prilikom čestitamo na izboru novom predsedniku Plivačkog saveza Srbije i iskreno se nadamo da će ona svojim radom i posvešćenošću doprineti daljem razvoju plivačkog sporta, poboljšanju uslova rada, statusa i afimaciji svih plivačkih sudija u Republici Srbiji, kao i većoj vidljivosti i značaju srpskog plivanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.